Billede brugt i forbindelse med indlægget omkring at brygge god kaffe

Fejl du sikkert begår når du brygger kaffe

Der brygges kaffe i millioner af huse hver eneste dag over hele verdenen. Ja faktisk, er det næsten helt utroligt hvor meget kaffe vi mennesker sluger, når man tænker over det. Mens de fleste er helt overbeviste om, at de ved præcist hvordan man brygger en solid kop kvalitetskaffe, er det de færreste, som ikke begår en af nedenstående fejl.

 

Disse fejl kan drastisk ændre smagen af ​​din kaffe og forhindre nogle af de bedste smagsoplevelser før du overhovedet når at dufte til den færdige drik. Desværre ved de fleste ikke engang, at de laver disse fejl. Så før du brygger din næste kop kaffe så læs lige med og se om du er skyldig i nogle af disse kaffesyndere. Hvis du er, har du chancen for at ændre din kaffe-brygnings-evner til det bedre og imponere dine meddrikkere.

 

Fejl nummer 1: Du bruger ikke den rigtige mængde kaffe

Hvornår puttede du sidst en tilfældig mængde kaffe i filteret, fordi du havde travlt eller bare ikke orkede at måle efter? Dit øjemål er sjældent tilstrækkeligt når du vågner med søvn i øjnene og kun er halvt ved bevidsthed. Brug lige lidt ekstra tid på at måle den rigtige mængde kaffe, til den rigtige mængde vand og du vil blive overrasket over hvilken smagsforskel dette alene gør.

 

Fejl nummer 2: Du køber discountkaffe

Hvis du stadig køber formalet kaffe i det lokale supermarked skal du op i gear. Kaffen som står på supermarkedets hylder er ofte fyldt med kemikalier, konserveringsmidler og andet skidt – den er desuden allerede for gammel inden du køber den. Find en butik som specialiserer sig i kaffe og te og undgå for alt i verden ussel færdigkaffe, som bare skal blandes med vand (gys!).

 

Fejl nummer 3: Din kaffe er ikke frisk

Der er ikke noget værre end en forældet kop kaffe, men masser af mennesker bruger gammel, endda for gammel, kaffe til deres daglige brygning. Hvis du venter for længe, ​​vil de aromaer, der er årsagen til den gode smag i kaffebønnerne, undslippe, hvilket giver dig en kedelig, grå og smagløs kop kaffe. Øv!

 

Fejl nummer 4: Vandet har ikke den rette temperatur

Ideelt set skal vandtemperaturen ligge mellem 92 og 95 grader, når du brygger din kaffe. Dette giver kaffen muligheden for at afgive sin smag til vandet bedst muligt, så du ikke går glip af noget nydelse overhovedet. Hvis du er en kaffenørd bør du investere i et termometer – hvis ikke, kan du bare lade det kogende vand køle af et par minutter inden du bruger det i kaffen.

 

Fejl nummer 5: Du køber ikke hele bønner

Selvom formalet kaffe kan være fristende, fordi det ikke kræver den samme indsats har det altså en betydelig indflydelse på smagskvaliteten. Dette skyldes, at kaffen begynder at frigive sine smagfulde aromaer så snart den bliver malet. Investér hellere i en kvalitetskværn og brug hele bønner i din kaffebrygning. Du vil takke mig senere!

 

Fejl nummer 6: Du opbevarer din bønner forkert

Ikke alle kaffeposer er designet til ordentlig opbevaring og derfor bør du investere i en god beholder til formålet. Vælg glas og aldrig plastik – en lufttæt glaskrukke vil klare opgaven fint. Husk, at fugt er din værste fjende. Kaffen bør opbevares på et køligt, tørt sted. Nogle vil anbefale at bruge et køleskab eller fryser, men fugtigheden her er simpelthen for stærk og vil ændre smagen til det dårligere. Et lukket skab er optimalt.

 

Fejl nummer 7: Dine bønner er for gamle

Ristede bønner kan ikke holde for evigt uanset set hvor godt du opbevarer dem. Hvis du ikke ved, hvor længe du har haft dine kaffebønner, er det tid til at kassere dem og købe nye. Tjek altid udløbsdatoen for din kaffe og hvis den er tilgængelig, ristningsdatoen. For gamle bønner giver dårlig kaffe.

 

Fejl nummer 8: Din kaffe står for længe

Vi er alle sammen skyldige i denne fejl! Jo længere din kaffe står jo køligere og mere bitter bliver den. Lav kun den kaffe du skal bruge og drik den med samme, så du kan nyde den når den er bedst.

 

Fejl nummer 9: Dit udstyr er forældet

Selvom du uden tvivl elsker din kaffemaskine, kan det være, at den har brygget sin sidste kop gode kaffe for lang tid siden. Køkkenudstyr skal udskiftes en gang i mellem og det samme gælder dit kaffeudstyr. Kvaliteten af kaffen afhænger af om dit udstyr fungerer optimalt – tjek efter!

 

Fejl nummer 10: Du tilsætter ingredienser af dårlig kvalitet

Uanset om du tilføjer lidt fløde, sukker eller måske både og til din kaffe, skal du sørge for at vælge ingredienser af høj kvalitet. Undgå hvid sukker og brug i stedet økologisk rørsukker. Hvis du skal bruge et diabetesvenligt alternativ, så vælg et naturligt produceret steviamiddel. Ingredienser af ringe kvalitet vil sænke smagskvaliteten sammenlignet med din (nu) perfekt bryggede kvalitetskaffe.

 

Hvis du er en kaffenørd som jeg selv fik du helt sikkert quizzet dine kaffeevner ovenstående og jeg håber du bliver endnu dygtigere til at brygge den perfekte kop kaffe. Hvis ikke, er der sikkert en hel del ting du kan gå i gang med, men husk! Et skridt ad gangen – det vigtigste er, at du nyder din kaffe. Du kan købe super lækker kaffe fra diverse special kaffe forretninger.