camping tur

Gæsteindlæg: 5 ting du skal huske på din næste campingtur (for voksne!)

Campingsæsonen er for alvor skudt i gang så snart termometeret læser over 20 celsius (i hvert fald i Danmark!) og derfor har jeg sammensat en pakkeliste for dig, som skal af sted med de voksne og gerne vil give turen et ekstra lille kick. Nedenstående kan i øvrigt bruges på alle slags ture hjemmefra, hvis du gerne vil undgå bøvl og invitere gode oplevelser.

 

Højtaler

Selvom nogle tager på camping for at nyde naturens mange lyde fra fugle, egern og hvad der nu ellers måtte bo i skoven, er der også os, som foretrækker god lyd fra et godt anlæg. Medbring en bluetooth-højtaler i en størrelse, der kan dække hele lejren og nyd, at I ikke skal mosle med en gammel guitar som ingen kan spille på alligevel. Højtalere fra Marshall eller B&O kan anbefales (de kan overdøve enhver radio eller børnestøj fra naboerne!).

 

Tøris (og drikkevarer i massevis!)

Der er ikke noget værre en lunken øl. Bestil en ordentlig omgang tøris til køleboksene (ja, i flertal!) og fyld dem med drikkevarer til enhver smag. Vi plejer at opbevare tørisen i én køleboks og hælde noget af den over et åbent kar, med drikkevarerne, klar til at snuppe og knappe op. Pas på, at glasflasker og dåser ikke springer, hvis de våde sager når at frosne. Husk i øvrigt at lægge spritten på køl ligeså! En iskold Baileys fejler aldrig. Nu vi snakker om drikkevarer, kan I passende huske at medbringe en dunk vand, som I fælles kan tappe af når tømmermændene banker på teltdøren.

 

Engangsgrill

Hvem gider bygge et bål når der findes noget så belejligt som en engangsgrill. Brug nogle stykker, efter behov, til at varme aftensmaden og smid dem ud efterfølgende. På den måde sparer i masser af oprydning og besvær med avispapir, tændstikker, tændvæske og alle de andre alternativer til at starte et ligegyldigt bål som alligevel kun steger koteletten halvt. Husk i øvrigt skumfiduser og mariekiks! Det bliver vi aldrig for gamle til! Ud med råt kød og ind med hurtige, nemme løsninger. Vi skal vel hygge os.

 

 

 

Spil (indendørs og udendørs)

Spil og leg bringer mennesker sammen og får dem til at slappe af. Alle elsker kongespil, men hvis regnen alligevel besøger lejren er det ret smart at have noget indendørs underholdning med også. Vi tyr til drukspil og gamle kortspil, men hvis du er mere avanceret kan du passende tage Tegn & Gæt med. Eller måske Trivial Pursuit, hvis I har brug for lidt hjernegymnastik på den anden side af hjernecellemassemordet. Hvis det nu er sommervejr (jeg krydser fingre for jer!) vil det være en god idé at tage et par campingstole med. De kan bruges til mange formål og ølbowling er et af dem. I bliver hurtigt trætte af at sidde i græsset så I kan ligeså godt komme forberedte. I kan få dem superbilligt over sommeren – nok holder de ikke så længe, men de skulle være tilstrækkelige til en standard voksentur på camping.

 

En god madras (og drop nu soveposen!)

Dårlig søvn er usexet og hører sig til på usle hoteller og familiebesøg. Noget af det mindst luksuriøse på camping er millimetertynde liggeunderlag og gamle soveposer, som både er for små og for kolde til at tjene noget formål. Desuden er det særligt ucharmerende når man kommer hjem med hold i ryggen og en skæv nakke. Drop det pjat og invester i en god dobbeltluftmadras, som kan holde til strabadserne og ikke punkterer efter et par timer. Tag et ordenligt lagen med som kan dække hele madrassen og medbring i øvrigt jeres dyner og puder og nyd at sove som I gør derhjemme. Jeg tager i øvrigt altid et ekstra tæppe med i tilfælde af, at det danske vejr spiller mig et pus. Det er i øvrigt en god idé at have et sæt rent sengetøj liggende klar på senges, når I kommer hjem, så I kan skifte med det samme.

 

Et andet tip er myggespray, fordi ingen gider kløende mærker over samtlige dele af kroppen – dette kan købes i både Matas og på apoteket. Husk i øvrigt vådservietter til alle de uheld du godt ved kommer til at ske og toiletpapir til samme formål. En tørresnor og også en bonus, hvis du gerne vil have hurtigt tørre håndklæder. Vi plejer i øvrigt at medbringe en hel del snacks, som kan spises på farten – myslibarer, tørret frugt, chokolade og kiks.

 

Jeg håber, at ovenstående hjalp dig i den rigtige retning og kan give din campingtur et ekstra pift. Jeg håber også, at din næste tur bliver den bedste nogensinde og, at du får ro og fred i din sjæl uden at skulle gå på kompromis med almindelige nødvendigheder.